Een aangenaam samenspel van zoete poedersuiker en frisse citroenrasp, waarmee u zich even naar een zonnig oord kan laten voeren.

Ingrediënten voor ongeveer 10 rolletjes:

  • 10 Vegter’s rolletjes
  • 250 gram boter (op kamertemperatuur)
  • 4 eetlepels poedersuiker
  • 2 (biologische) citroenen

Recept

  1. Maak de citroenen goed schoon. Niet-biologische citroenen hebben een waslaagje dat niet lekker is om te eten. Trek eventueel met een zesteur een paar schilletjes van de citroen en rasp de rest van de schillen van beide citroenen.
  2. Roer de boter met poedersuiker en twee eetlepels citroensap in ongeveer 5 minuten luchtig.
  3. Voeg de citroenrasp (eventueel kan 1 eetlepel  worden achtergehouden voor garnering) toe en roer deze door het botermengsel.
  4. Doe de boter in een spuitzak met gekartelde spuitmond en vul de rolletjes met de boter.
  5. Garneer het geheel met de overgebleven citroenschilletjes.
  6. Laat in de koelkast kort opstijven.