Een heerlijke variatie met gekonfijte vruchten en bittere chocolade. In plaats van slagroom wordt ricotta gebruikt, een zachte en frisse Italiaanse kaas van koeien- of schapenmelk.

Ingrediënten voor ongeveer 6 rolletjes:

  • 6 Vegter’s rolletjes
  • 50 gram ricotta
  • 110 gram witte basterdsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 40 gram gekonfijte vruchten (fijngehakt)
  • 40 gram gekonfijte sinaasappelsnippers (fijngehakt)
  • 40 gram bittere chocolade (fijngehakt)
  • 40 gram bittere chocolade (geraspt)

Recept

  1. Meng de ricotta, de basterdsuiker en de vanillesuiker door elkaar tot een stevig mengsel.
  2. Roer de gekonfijte vruchten, sinaasappelsnippers en chocolade door het mengsel.
  3. Schep het ricottamengsel in een spuitzak met een gladde spuitmond en vul de rolletjes.
  4. Garneer de rolletjes met de geraspte chocolade.