Een smaakvol, traditioneel Engels dessert met aardbeien. Een simpele fool kan al snel gemaakt worden door slagroom te kloppen en daar gepureerd fruit in te vouwen.

Ingrediënten voor vier rolletjes

  • 250 gram aardbeien
  • 125 ml slagroom
  • 225 gram volle kwark
  • 2 theelepels limoensap
  • 2 eetlepels witte basterdsuiker
  • 4 Vegter’s Rolletjes

Recept

  1. Was de aardbeien, dep ze droog en verwijder de kroontjes. Houd eventueel de grote exemplaren achter, om mee te garneren.
  2. Prak de aardbeien fijn in een kom.
  3. Klop de slagroom bijna stijf.
  4. Mix de kwark, limoensap en suiker tot een luchtige massa.
  5. Schep de aardbeien voorzichtig door de kwark.
  6. Doe daarna hetzelfde met de slagroom.
  7. Verdeel het mengsel over vier hoge glazen en ca. 1 uur in koelkast laten opstijven.
  8. Snij de achtergehouden aardbeien in dunne plakjes.
  9. Garneer de aardbeienfool met plakjes aardbei en Rolletjes.